Οι βαθμοί του σχολείου


Αυτές τις μέρες, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας μας οι μαθητές θα πάρουν τους βαθμούς του Α’ τετραμήνου. Κάποιοι θα πάρουν καλούς βαθμούς, ενώ άλλοι όχι και τόσο καλούς. Κάποιοι μπορεί να πάρουν και κάτω από τη βάση! Οι βαθμοί όμως δεν καθορίζουν τη ζωή τους, δεν τους κάνουν αξιαγάπητους ή αξιολύπητους. Μπορεί να καθρεφτίζουν όμως τη συμπεριφορά τους και την ιδιοσυγκρασία τους. Μπορεί να είναι ενδεικτικοί της σχολικής τους επίδοσης μπορεί και όχι.

Αν το παιδί σας πετύχει καλούς βαθμούς, πείτε του πόσο πολύ το καμαρώνετε, αν φέρει λιγότερο καλούς βαθμούς, πείτε του και πάλι πόσο πολύ το αγαπάτε! Αν οι βαθμοί είναι πολύ χαμηλοί και δείτε το παιδί σας απογοητευμένο ρωτήστε το τι πήγε στραβά, τι θα ήθελε να ήταν διαφορετικό, τι μπορεί τα κάνει για να πετύχει αυτό που θέλει και πως μπορείτε εσείς να το βοηθήσετε.

Πάλι τις προάλλες ήρθε ένας μαθητής στο γραφείο μου και μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν μιλάει στους γονείς του γιατί του λένε πως είναι τεμπέλης και άχρηστος!!! Πως δεν είναι ικανός να καταφέρει τίποτα!!! Πρώτη μου χρονιά φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειλικρινά με έχει εκπλήξει το πλήθος των μαθητών που το λέει αυτό.

Ο έφηβος που έχετε στο σπίτι σας, είναι εκείνη η ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης πριν από 12-17 χρόνια. Θυμάστε τη συγκίνηση; Θυμάστε την προσμονή και τη λαχτάρα; Είναι το ανθρωπάκι που του μάθατε να περπατάει και να μιλάει. Και ζορίστηκε, είτε περισσότερο είτε λιγότερο. Σημασία είχε μόνο πως πιστέψατε ότι μπορεί να τα καταφέρει! Και τα κατάφερε!!!

Γι’ αυτό λοιπόν ό,τι βαθμούς και να φέρει το παιδί σας αυτές τις μέρες… πείτε του πρώτα απ’ όλα πως το αγαπάτε!



Φωτογραφίες από Pinterest



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γονεϊκή Αυτοφροντίδα και Γονεϊκή Εξουθένωση

Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού